Hjärnskakning nr4, still going strong

Här kommer ett långt inlägg, men så är det ibland och ibland är inte allt bra. 
 
     För sex veckor sedan fick jag ju hjärnskakning när jag och en av mina lagkompisar sprang ihop på en fotbollsträning. Jag reagerade inte så mycket men hon kördes till akuten med en bruten näsaDet var en ganska rejäl smäll med andra ord. Jag började få ont i huvudet och bli yr först efter en kvart ungefär och dagen efter vart jag tvungen att åka till vårdcentralen för då mådde jag inte bra alls. Fick bekräftat att jag hade en liten hjärnskakning, jag skulle va hemma från jobbet 1-2 dagar och sen fick jag börja träna efter en vecka. Så det gjorde jag. Det blev långsamt liiiite bättre men inte ens nära BRA. Jag började jobba, började träna, sedan blev jag ordentligt sjuk ett par veckor. Ungefär då började huvudet bli typ sämre igen? När jag blev frisk började jag träna igen pangbom och nu i veckan har jag vart tvungen att åka tillbaka till VC och be dom kolla på huvet igen för jag har verkligen inte mått som jag ska. Huvudvärk, tryck i huvudet, illamående, yrsel, balansrubbningar, ser simmigt, stundvis ser jag lite dubbelt och/eller suddigt, jag har svårt att fokusera synen och vid 9-9:30 på förmiddagen är jag redan heeeeeelt slut. osv osv osv Med tanke på att jag jobbar på förskola har jag ju kunnat mörka detta och bara satt mig ner tillsammans med barnen lite smidigt när jag inte riktigt klarat av att stå upp. :)
 
     Så i tisdags var jag inne och kollade upp detta och det var inga tvivel om att jag skulle få göra en datortomografi, för att se så det inte finns någon liten hjärnblödning som eventuellt trycker på... De gjorde även lite tester för att kolla järnnivåer, blodtryck och alla vanliga kontroller man gör för att se så nervsystemet fungerar som det ska (så det inte är någon hjärnblödning..) och sen fick jag åka hem. 2 dagar senare låg redan kallelsen för datortomografi i brevlådan. Den ska jag få göra på tisdag nästa vecka.
     Men den dagen, i torsdags, blev det ytterligare ett besök hos farbror doktorn. Jag gick hem från jobbet vid lunch för jag redde inte ut dagen. Varje dag denna veckan har jag bara blivit sämre känns det som. Så jag gick hem och ringde direkt till sjukvårdsrådgivningen för att se vad sjutton jag skulle göra. Jag pratade nog med sköterskan i 20-30 min och hon ringde & såg till att jag med en gång skulle få komma till VC för att de skulle kolla på mig och eventuellt skynda på min DT. Sedan började hon gå igenom rutinfrågor när man misstänker stroke, vilket gav mig lite panik och sedan sa hon till mig att jag absolut inte fick köra bil själv till sjukhuset utan någon skulle köra mig. 
"Och klarar du inte av att åka bil ska du ringa ambulans." Sa hon med, och hon avslutade med att skrämma upp mig ännu mer: 
"Om du blir minsta lilla sämre eller skulle börja kräkas innan du tagit dig till vårdcentralen måste du ringa 112 med en gång. Hör du det? Då måste du ringa 112 direkt och då ska du till ett sjukhus. Förstår du vad jag säger, Malin?" PANIIIK
     Jag ringde mamma i panik och lyckades även skrämma upp henne med, för jag grät så jag inte kunde prata. Men hon kom och hämtade mig, körde mig dit jag skulle och väl där fick jag reda på att det trolligen fortfarande är ödem, vätska runt hjärnan som trycker på. För nervsystemet fungerar fortfarande som det ska, så troligen är det inte någon hjärnblödning, men det får vi bekräftat på tisdag. Jag fick utskrivet starkare smärtstillande för huvudet som gör att jag inte får köra bil och jag får heller varken träna eller jobba förrän jag röntgats. Förmodligen har huvudet inte fått den tid den behövt för att läka pga stress och att jag inte vilat typ över huvudtaget. Efter mina tidigare 3 hjärnskakningar har jag varit ganska noga med att inte träna, lyssna på hög musik, sitta vid datorn, gå i skolan osv. Men den här gången har jag inte riktigt haft tid eller ork att göra ingenting och det vart ju kanske inte så bra.
 
     Iiiinte riktigt vad jag behöver atm.. Men igår blev jag eskorterad till Skövde så jag kunde köpa mig en Apple TV, så nu kan jag ligga i soffan och se på film och försöka slappna av. Snart e jag nog frisk och nu är Jesper här för att barnvakta mig lite (min lilla mamma vill inte att jag ska vara själv längre stunder, helst inte alls). 
 PussHej ♥
 
 
Life | Flytt, Hjärnskakning | |
#1 - - Anonym:

Sån ä mamsen 😍

Upp