VALPIS

TjenaHej!
     "Annandag midsommar" var min pappa och hans sambo, Ulrika iväg nästan ända borta vid norska gränsen för att hämta hem en ny familjemedlem! FREJA! En liten pluttig gråwachtel (gråhund / wachtel), som visst är pluttig för hon är liten och bebis men hon är typ den tuffaste valpen jag träffat som bara kom hem där på kvällen och tog för sig hur mycket som helst bland nya människor och två stora svarta labradorer. Jag har varit hos pappa nästan varje dag sedan hon kom hem bara för att känna att jag blir en del av hennes nya familj också, även fast jag inte bor där. Och valpmys är ju helt fantastiskt... Hon är redan så gó och vill upp i ansiktet och pussas när jag kommer dit och härrom dagen låg hon och jag ute på gräset i solen och sov tillsammans en hel timme efter massa lek och bus ♥ Redan bästaste kompisar!
     Det har varit så tomt efter Idun och jag (och pappa och hela familjen) har längtat efter ett nytt energiknippe. Ingen ersättare, för det finns inte.. Men en jakthund och bebis till pappa och en jogging- & promenadkompanjon till mig. Så även fast valpmys är helt fantastiskt så har vi ju faktiskt redan haft valpar hemma rätt nyss, så jag längtar mest tills hon är så pass stor att hon kan börja jaga, vi kan gå ut och springa, de store hundarna kan leka med henne ordentligt och jag kan ta med henne till olika grejer. Det ska bli kuuuuul! 
     Hon är så himla egen och har redan så mycket personlighet. Det tycker man väl säkert alltid om ens nya husdjur; "Min är bäst och speciell!", men ändå^^ Hahah
Jag ska få träffa henne idag igen! Idag är det nämligen fotbollsmatch för mig hemma på Strömsborg! Då ska pappa ta med henne dit ner för första gången. Blir spännande ♥
PussHej ♥
 
 
 
Life | Fotboll, Valp | | 19 kommentarer |

Meddelande från Blodcentralen

Godkväll!
     Jag ville bara kika in här en snabbis innan jag går och lägger mig för att dela med mig av något! Jag började ju för nästan ett år sedan att ge blod. Med tanke på Afrikaresa + tatueringfick jag inte lämna blod på 6 månader men jag har i alla fall hunnit göra det två gånger. Senast var för bara ett par veckor sedan. Jag är nålrädd som fan men jag har alltid velat vara en som lämnar blod. Det är så himla lätt att bara åka dit, det tar 5-15 minuter och så har du donerat 4dl blod, det är allt de tar och i gengäld får en lite järntabletter, lite saft och typ en trisslott. Men det känns så himla bra och det som är min favoritdel av hela blodgivargrejen är att du, när ditt blod har kommit till nytta, får ett sms från Blodcentralen som bekräftar just det! Jag fick det meddelandet idag och jag blev helt uppfylld av ... typ glädje? värme? Aja, det var en skön känsla i alla fall!
     Jag delade det meddelandet på min story på instagram förut idag och en vän till mig skrev då och berättade att en närstående till henne nyligen legat på sjukhus och opererats i många timmar på grund av att hens kroppspulsåder gått sönder. Hon berättade att den här personen aldrig hade klarat sig utan blodtransfusion från just blodgivare. Men nu gjorde hen det. 
 
VILL DU OCKSÅ LÄMNA BLOD?
KLICKA HÄR FÖR ATT KOLLA OM DU KAN BLI DET
 OCH SKICKA EN INTRESSEANMÄLAN!
     Nu när jag ändå är inne på ämnet tänker jag även dela länken till donationsregistret. Här registrerar du om du vill donera dina organ, när du själv inte kan använda dom längre, liksom. När du registrerar dig kan du välja mellan fyra olika alternativ:
  • Ja till donation av organ och vävnader för transplantation och annat medicinskt ändamål. 
  • Ja till donation av organ och vävnader men enbart för transplantation.  
  • Nej till donation av organ och vävnader. 
  • Att du inte längre vill vara med i donationsregistret och därför vill stryka alla uppgifter som finns.
     Jag är registrerad och har valt att donera mina organ och vävnader både till transplantation och annat medicinskt ändamål. Även om en inte vill donera tycker jag det är viktigt att göra sin vilja hörd genom att registrera sig. Jag har tittat alldeles för mycket på sjukhusserier där folk har varit tvungna att avgöra vad som ska hända med deras nyligen bortgångne närståendes kropp. Jag vill inte vara en sån som måste ta ett sånt beslut och jag tycker inte att mina nära och kära ska behöva göra det heller om situationen, GUD FÖRBJUDE, skulle uppstå. GÖR DIN VILJA HÖRD HÄR
 
Det var vad jag hade!
PussHej och Godnatt ♥
 
 
 
Life | Blodcentralen, Bloddonation, Blodgivare, Organdonation, Organdonator | | 6 kommentarer |

Mitt kök är klart

Godkväll!
     Mitt kök e (nästan) klart! Igår var ett par grabbar här och installerade min nya spis, tättmaskin och torktumlare så nu är grejandet i min lägenhet fäääärdigt! Köket är helt i ordning förutom en lampa över matbordet och en gardin i fönstret. Himlans skönt att jag slipper folk som springer här var och varannan dag. Men det är rätt gött att jag bara hyr lägenheten och inte behöver lösa mina problem själv eller betala för det :) hehe. Ahne men jag är väldigt nöjd med hur köket blev. Det vart väldigt fräscht till slut med svart och vitt! Tyvärr har jag världens fulaste handtag till skåpen och lådorna, men det får jag väl leva med. 
     Så idag invigde jag den nya spisen! Jag kokade potatis och stekte falafelbollar, gött. Jag är rätt dålig på att laga mat. Eller jag är bra på att laga mat (tycker jag i alla fall, haha) men det är inte lika kul att laga till en ordentlig middag när det bara är till sig själv liksom. Sen får jag ju även gratis mat på jobbet så här hemma äts det till största delen knäckebröd, nudlar, kvarg och ibland pannkakor. 
Ahne, nu ska jag fokusera på fotbollen på TV!
PussHej♥
 
 
Life | | 11 kommentarer |
Upp