Dag 36 - Back to work

Tjena! Nu är det måndag igen, ny vecka och mer jobb. Dagen började med en lion walk och nu när det inte är lika varmt pga alla regnmoln blir lejonen mycket mer aktiva. Så de springer runt mer och leker, vilket är så himla roligt att se! Hade det däremot regnat på riktigt så skulle lion walken blivit inställd. När det regnar blir lejonen lite för aktiva, till den punkten då det faktiskt kan vara farligt. Så den här veckan är lite oklar när det gäller aktiviteter och vad vi kommer kunna göra och inte. Vädret är inte så förutsägbart direkt. Har vi otur blir det en hel del filmtittande denna veckan, igen. 
 
Efter vår lion walk var det som vanligt frukost och efter det åkte jag, Julia, Jonathan, Kristine & Stine med 3 handlers och städade några lion enclosers. Det var rätt "fräscht" idag faktiskt, om man jämför med hur det kan vara.
(null)
När vi går in och rengör lejonens hägn kan ju självklart lejonen inte vara där inne. Så i anslutning till varje hägn finns ett lite mindre som vi lockar in lejonen i och sedan låser. Och eftersom en del av de små hägnen har öppningar till flera av de större är det supernoga med vilka öppningar man öppnar och i vilken ordning. Även att låsa dom är superviktigt. Någon gång har lejon lyckats öppna grindarna och antingen ta sig in bland andra lejon (=de har ihjäl varandra) eller så kommer de in dit vi är och rotar bland deras kött (=de har ihjäl oss)
(null)
Resten av dagens aktiviteter för mig & mitt gäng är snare sweep och elephant herding, men det är ett enorm regnmoln påväg hit så det är oklart om det blir av... Får se! 
 
PussHej! ❤️
 
 
 
 
Resor, Volontär- Zimbabwe 2017 | Afrika, Lejon, Volontär, Volontärarbete, Zimbabwe | |
Upp