Dag 1! Introduktion Day

Idag har varit en galen dag. Jag vaknade, gick runt huset där vi bor och har liksom toaletterna & duscharna och precis där är ett hägn där lejonungarna bor! Så jag började morgonen med att gråta en skvätt när bebisarna sprang fram till staketet, slickade på mina händer, ville bli klappade och gjorde de sötaste ljuden jag någonsin hört! 


Efter frukosten hade vi ett par timmar av bara massa prat, Rosa gav oss en hel del information om parken, projektet, hur våra pengar spenderas här och gav oss ett större perspektiv på deras arbete eftersom Antelope Park här i Zimbabwe var starten för ett arbete som nu är utbrett över i princip hela Afrika. Coooolt!

Sen var det lunch och efter det fick vi en rundtur bland hägnen där ca 100 lejon finns, en del kommer inte kunna släppas ut av olika anledningar och en del väntar på att bli en del av deras nya "release pride" som de så småningom eventuellt kan släppa ut i det fria! Det var också cooolt! 

Men dagens höjdpunkt var the lion walk på eftermiddagen... Att gå fram till ett lejonhägn, öppna buren och låta dom röra sig fritt (tillsammans med oss volontärer och the lion handlers). Det var heelt magiskt att gå tillsammans med dom, klappa dom och få bara umgås med dom. Att gå runt och prata med härliga människor med tre lejon som gick runt benen på en. Självklart var det en himla massa regler att följa för att inget farligt skulle hända, och det gick bra! Detta ska jag få göra i 6 veckor?! 

PussHej ❤️


 

Resor, Volontär- Zimbabwe 2017 | Afrika, Lejon, Volontär, Volontärarbete, Zimbabwe | |
#1 - - Rita:

ÅÅÅ så underbart det verkar Malin och häftigt att du ska få klappa och mysa med dessa vilda djur i flera veckor. kram

Svar: Ja, det är helt sjukt! Det känns så normalt för alla är så vana vid det, men när man verkligen tänker efter så är det ju inte särskilt normalt egentligen 😅
Maolion

Upp