"Vad innebär Research då?"

Fick den frågan av Anna härom dagen när jag berättade att jag skulle ut på research igen och jag insåg då att jag inte förklarat vad det är. Så, man får följa med Yvonne ut i en bil med en "bur" på flaket för att titta på deras lejonflock i Stage 2.

Yvonne jobbar för ALERT (African Lion & Environmental Research Trust) och hon åker ut 3 gånger om dagen i 2 timmar åt gången för att observera de här lejonen. Så vi hjälper henne registrera lejonens beteende för att kunna jämföra med hur riktiga, vilda lejon beter sig. Varje gång följer vi ett eller flera lejon och skriver upp vad de gör typ varannan minut. Sen registrerar vi även hur de socialiserar med varandra, då har man kunnat se att när de går och lägger sig brevid något lejon är det inte random utan de har sina favoriter och de kan även urskilja vilka lejon som är mest dominanta.
Andra saker de registrerar är hur de reagerar på saker som inte är naturliga som bilar, om vi råkar göra några ljud osv. Vi registrerar om de ryter & varför, om de markerar revir och hur osv osv. SUPERINTRESSANT och vi sitter alltid och frågar Yvonne hur många frågor som helst för hon är så kunnig och det syns att hon är så himla passionerad när det gäller hennes arbete och lejonen! Helt fantastiskt ❤️

Volontär- Zimbabwe 2017 | ALERT, Afrika, Volontärarbete, Volonär, Zimbabwe | |
Upp