Update om de nya sköldpaddorna!

Som ni vet så har vi på väldigt kort tid tagit emot 5 nya sköldpaddor.
Den första, lilla Mignon, har repat sig. Hen äter faktiskt mat nu och försöker dyka efter maten! Simmar och har sig och verkar vara på bättringsvägen, redan! Skönt :D Hen får fortfarande tubmatas med vitaminer och grejer för de fiskmatsliknande vitaminerna är hen inte alls intresserad av ^^ Den lilla sköldpaddan vägde ju 88gram när den kom hit, nu närmar den sig 120gram tror jag. Käka på!! Mignon är en loggerhead / caretta caretta.
 
Här är från härrom dagen när jag och volontären Victoria från Polen tubmatade Mignon.
Hen känns som en iten groda i handen.. Så yttigpyttig!
Och från när Mignon togs till röntgen.. Liten sköldpadda!
Bara ett par dagar efter Mignon tog vi emot en större loggerhead som har fått namnet Marina.
Marina var i riktigt dåligt skick, och är väl inte direkt jättepigg på livet. Hon har infektion i hela "näbben" tydligen men enligt röntgen vi var på härrom dagen är det nog inget direkt fel med henne så.
Hon har fått leva utanför en tank i ett varmare, låst rum. Så vi har några gånger per dygn gått in, kollat till henne och även fuktat hennes ögon med en speciell gel. Vi har nämligen inte vetat om hon är kapabel till att andas i vattnet, vissa sköldpaddor som är skadade glömmer bort att andas och drunkar, det vill vi ju inte ska hända! Men hon har testats i vattnet en kortare stund och under övervakning och verkar kunna andas! :D
 
Efter Marina åkte två volontärer och hämtade upp ännu en ny. En grön havssköldpadda på 6,8kg.
Den här sköldpaddan var rejält nedkyld när den kom, och vi kände ingen direkt mening med att ge den något namn för de mer erfarna volntärerna/veterinärerna kände på sig att den inte skulle klara sig så länge. Det gjorde den inte heller. Bara efter två dagar så dog den, tyvärr. 
 
Dagen efter den gröna sköldpaddan åkte nästa volontär på uppdrag att hämta fler sköldpaddor!
Då anlände två nya bebisar; Bebe och Petit. Alltså, de vart så gulliga. Dessa hade setts guppande i havet av någon där vattnet vart alldeles för kallt för dessa små sköldpaddor.
Petit var i ganska bra skick och kom igång med att både simma och äta nästan med en gång! Dyker efter mat och har sig. Bebe var inte lika väl mående, hen fick vi hålla utanför vattnet i väntan på att komma i form. Men tyvärr så dog även Bebe ganska snabbt.. Det är väldigt mycket upp och ner; enorm glädje och lycka över att vissa sköldpaddor återhämtar sig fort eller gör framsteg och sedan sorg när vi förlorar någon. Men en får påminna sig själv om att utan Archelon, utan OSS så hade INGEN klarat sig.
 
Bebe och Petit hos röntgen!
Glädje i chatten när både Mignon och Petit börjat dyka!
PussHej
 
Volontär- Grekland 2019 | ARCHELON, Havssköldpadda, Volontär, Volontärarbete | |
#1 - - Alice:

Åhh, så pyttiga! Roligt att få ta del av detta! ^^

Svar: :D
Maolion

#2 - - Matilda Berlin:

Men alltså WOW!! det här är verkligen så coolt att få följa! Tack vännen!! <3

#3 - - Angelica Wåhlin:

WOW, vilket fantastiskt jobb ni gör!

#4 - - Sara:

Åh så skönt med framsteg för de flesta iaf <3 sorgligt med de som inte klarar sig :,(

Svar: Ja, det är riktigt tråkigt!
Maolion

#5 - - Frida:

Vilka fina! Tur att det finns sådana som ni som arbetar och hjälper dessa djur <3

ååh känner igen sådana drömmar! Ska din pojkvän komma och hämta dig på flygplatsen när du kommer hem igen? :)

Jag har också haft perioder ibland där drömmarna varit så verkliga att jag inte vet om det har hänt eller inte. Det är lite smått förvirrande faktiskt :P

Svar: Ja, det är det som är planerat så jag kan tänka mig att det är därför just de drömmarna poppar upp! ^^
Maolion

#6 - - Ida - foto & häst:

Men åh så underbart att du hjälper dessa djur! Hade också velat volontärarbete någongång. Härligt med framsteg men tråkigt för dem som inte riktigt klarar hela vägen. Men underbart arbete i vilket fall som helst :)

Svar: Jag tycker verkligen att du ska ut och volontärarbeta! Det är tufft men se till att hitta något som du känner att du kanske är lite extra intresserad av eller brinner lite extra för så lovar jag att det kommer vara värt det!
Maolion

Upp