Student- 12 Juni

     Min stora lillebror har tagit studenten! Nu när jag lägger ut detta har det gått mer än en vecka sedan dess, men bättre sent än aldrig! Precis som Hannes skolavslutning så vart det en väldigt annorlunda student för Jesper due to Covid-19. I Falköping är studentfirandet väldigt stort med massa massa människor, stor ceremoni, efter utspringet går alla studenter i en lång parad genom hela staden med polis, trumkår och drillflickor, gator stängs av för allt det och sen samlas ALLA på torget där de träffar sina familjemedlemmar och kompisar kommer och hänger roliga grejer runt halsen. Efter det är det flakåk och efter timmar av firande åker man hem till sitt eget firande innan man går ut och festar vidare med kompisar. Hela staden är så engagerade i studenten liksom. 
     Sen kom Covid. I år vart studentceremonin uppdelad på 3, så studenterna fick fira och springa ut i olika omgångar. De såg ceremonin live i sina klassrum och sedan när de sprang ut fick de gå direkt till sina bilar som hämtade upp dom. Vi fick också bara vara två personer som hämtade studenten, så Jesper valde att jag och Hannes skulle hämta honom ♥ Trots omständigheterna tycker jag att Ållebergsgymnasiet gjorde ett mycket fint jobb och studenterna verkade nöjda!!
  
     Vi åkte hem tills mams med studenten där vi åt pizza med oss syskon, mamma, pappa och Erik. Det roliga är att Jesper har i princip velat ha sin student såhär avslappnad och chill och kravlös redan innan Corona blev en grej, så han verkar riktigt nöjd. Det var rätt familjemedlem som tog studenten i år! Jag hade vart SÅ ledsen ^^ Efter lite kladdkakefika så körde Erik och jag runt Jesper, först till hans flickvän Emma, som också tog studenten och sedan till hans barndomsvän Milton där vi lämnade dom för fest! 
 
     Det vart en riktigt bra dag! Jag vart så stolt över min lillebror och så jävla glad för hans skull, att han ÄNTLIGEN är klar med skolan! När han kom till vår bil från utspringet så sprang han fram och lyfte upp mig, samtidigt som jag världens stoltaste storasyster grät så tårarna bara rann och han ropade att han var KLAAAAAR! Jag blir tårögd bara jag skriver om det nu ^^ Framöver sen kommer vi fira studenten med fler släktingar och vänner och familjemedlemmar, fast i etapper haha. En fika / lunch med mammas familj, en grillkväll med mammas kompisar (vår bonusfamilj) och sen en helg i sommarstugan med pappas familj! Det blir superbra tror jaaaag ♥ Men får göra det bästa av situationen. Och detta blir ju lite extra trevligt att vi träffar fler gånger, i mindre konstellationer. När man inte är så många finns ju mer utrymme att fokusera på var och en och det gillas ♥
 
Nu har jag ju talat ÅT Jesper, men han verkade genuint nöjd med sin student! haha
Hoppas att ni haft en bra midsommar!
PussHej
 
 
Livet | 2020, Corona, Covid, Juni, STUDENT, Sommar | | 23 kommentarer |
Upp