Roadtrip till Gotland- Del 1

     Hej Hopp, mer återblickar från sommaren! Jag har varit på Gotland för första gången i mitt liv! Men förhoppningsvis inte sista för attans vad trevligt det var. När jag vart klar hemma i Falköping med mina jobb där som jag hade bokat upp mig på, så hade jag en helt blank kalender framför mig. Så den 11 augusti packade Erik och jag hela bilen full med kläder & tält & madrass, täcke & kuddar ooooch åkte till Visby! Vi blev inbjudna till att spendera några dagar på Öjn tillsammans med Eriks föräldrar som hade husbilsplats där i en vecka! Så när vi kom fram möttes vi av Herr och Fru G, de stod framför husbilden och vinkade iklädda sina nya turisttröjor som det stod "Gotland" på. Huuur mysiga? ♥ 
 
     De första två nätterna spenderade vi där i Visby. Vi blev bjudna på otroliga luncher och middagar av Eriks föräldrar, både inne i staden på resturang och utanför husbilen alldeles intill havet. Riktigt lyxigt hade vi det. Och Visby sen.. Vilken stad! Otroligt vackert med alla fina, gamla, mysiga hus och de små kullerstensgatorna. Det var ruiner efter mäktiga kyrkor lite varstans och man fick verkligen en känsla av att vara utomlands. Vi sa det allihop att vi hade lika gärna kunnat strosa runt inne i Aten, med alla lämningar, souvenirbutiker, turister och resturanger. Och känslan av Aten & Grekland blev inte sämre när vi första kvällen hamnade på en otrolig grekisk resturang. Resturang & Pub Nunnan hamnade vi på och beställde alla smårätter vi kunde hitta. Det var bland OTROLIGT GOTT! Och den grekiska kvinnan som serverade vid vårt bord tyckte det var roligt att vi beställde mat så som grekerna ofta gör; massa olika rätter som alla får plocka av. Så himla mysigt att få smaka av allt och dela upplevelsen tillsammans ju! 
 
     En dag for de vuxna iväg på eget äventyr och då passade Erik & jag på att upptäcka Visbys alla hörn på egen hand. Efter en liten morgonjogg längs havet..  Vi gick runt ööverallt innanför murarna. Vi klättrade upp på muren, i något torn och det kom en liten tår för jag vart så höjdrädd. Vi åt Gute Glass, bästa, godaste, fräschaste kulglassen jag någonsin ätit. Vi åt smaklös carbonara på resturang och spelade kort och myste medans vi väntade på maten. Vi gick in på museet, men vände i entrén. Och vi utforskade alla kyrkoruiner. De var så mäktiga. Det är otroligt att det funnits så pampiga höga stenkyrkor där, och så många på samma plats. Något roligt vi upptäckte var att man inte bara kunde titta på ruinerna, man kunde gå in i dom och upp i dom. Trappor, gångar och "balkonger" fanns kvar så för oss historianördar och oss som verkligen uppskattar sånt där vart det som en enorm lekplats. Ja, jag tyckte det var MYCKET trevligt att smyga runt där och fota och filma och fantisera om hur det kunde sett ut där när kyrkan var aktiv och hel och människor rörde sig där inne varje dag. wow.
 
      Nästa dag tog paret G med oss på sina äventyr. Det finns ju mer att se av norra Gotland än Visby! Första stoppet var en guidad tur i Lummelundagrottan. Jag kommer ihåg att det var coolt och det var kallt. Hehe. Andra stoppet var Krusmyntagården. Där fanns massa kryddor och saker och tvålar och grejer som de hade gjort där på gården. (Och godis från Ryfors, mina trakter). Där testade vi också en gotländsk rätt jag aldrig hört talas om innan; Saffranspannkaka med salmbärssylt, grädde och mandel. Inte riktigt min grej. Det var gott, men inte min grej. Tredje stoppet fick bli Högklint. Där tog vi kort när vi stod ute på klippan och det kändes som den skulle trilla av.. Sen tog vi en promenad längs klippan, med hav på ena sidan stigen och skog på den andra. På vägen tillbaka till husbilen hann vi med ett fjärde stopp; Leva Gårdsbutik. De hade så många fina saker, allt i en så fin stil med jordnära trevliga färger och design. ÅH. Sen fanns det också ett stenugnsbageri så ja, vi fikade där med, och de hade en liten skog där barn fick leka. Och jag. Hahaha. Jag kunde inte hålla mig. Där fanns ett rep att klättra uppför, så det gjorde jag... Och sedan gled jag ner igen och svedde mina handflator på vägen, fantastiskt! Så efter det hade jag två härliga, varande sår.
 
     Efter tre dagar, två nätter med Eriks föräldrar så var det dags för oss att ge oss ut på egna äventyr. Vi fick låna svärmors bil som vi fyllt till bredden med packning och for iväg för att spendera några dagar på vift och några nätter i tält! Dundermysigt hade vi det och det ska jag skriva mer om i nästa inlägg! ♥
 
PussHej
 
 
Ut På Tur | 2020, Gotland, Gute Glass, Högklint, Semester, Sommar, Tält, Visby | | 18 kommentarer |
Upp