10 Veckor - "Hälsoperiod"

     Nämen HEJ! Erik och jag har suttit hemma och funderat på vad vi ska hitta på med våra liv egentligen nu framöver. I perioder får vi, som många andra, såna galna svackor i vårt mående och vi känner hopplöshet och meningslöshet i och med den här sabla pandemin. SÅ nu har vi bestämt att vi behöver ett litet mål, något att sträva mot och något roligt att fokusera på! Vi ska de kommande 10 veckorna ha en "Hälsoperiod". I 10 veckor ska vi fokusera på vår kost, vår träning och se till att skaffa oss flera goda vanor. Vi är ju egentligen ganska duktiga på det redan, men sambolivet har satt sina spår med lite väl mycket soffhäng, fredagsmys, lördagsgodis och fika ^^ Men det ska det bli ändring på nu!
     Vi kommer filma den här "utmaningen" och göra som små avsnitt för varje vecka, som kommer ha olika fokus. Den här första veckan nu har fokus Kost och vi har rensat ut i skafferiet, kylen och frysen där hemma och fyllt på med näringsrik mat, frukt och grönsaker. Tanken är att vi ska hitta mat som ger oss energi och som verkligen håller oss mätta och pigga genom hela dagen! 
 
     Vi har inte som mål att förändra hur vi ser ut på utsidan utan snarare på insidan och vårt mående liksom. Vi hoppas och tror att vi kommer bli piggare & gladare, både av maten och träningen och av att vi överhuvudtaget har något att sträva mot. Vi båda vill ju kunna resa och uppleva nya saker och nya platser och volontärarbeta men när världen ser ut som den gör så är det lite tomt att inte kunna göra det man älskar. Eller ah, en av de sakerna man älskar. Så nu ska vi bli nyttiga! Sen är det ju självklart en bonus att det yttre kanske också får sig en "boost"! 
 
     Nu är det i alla fall första dagen på första veckan, med inriktning på Kost som sagt. Så idag har både Erik och jag vart på gymmet och tränat PLUS att vi har gjort en Tanita-invägning, som de erbjuder på vårt gym. För er som inte vet så är en Tanita-våg en mackapär som inte bara mäter hur mycket du väger, utan genom svag växelström mäter den också hur vikten är fördelad på fett, muskler och vatten i kroppen, hur muskel- / fettbalansen ser ut mellan höger och vänster sida, det vicerala fettet (det farliga fettet som sitter runt organen), ens metaboliska ålder osv osv osv. Så nu idag har vi fotat oss hur vi ser ut på utsidan och mätt hur vi ser ut på insidan. Det ska bli riktigt spännande att se hur det kommer ha ändrats efter dessa 10 veckor! 
 
     Som sagt så kommer vi filma mycket för att sedan dela med oss av det här. Vi tror det kommer att bli en väldigt rolig period och vi har planerat in olika fokus, delmål, aktiviteter och utmaningar längs med vägen. Så jag hoppas ni vill vara med och följa oss i detta! Vi kommer behöva pepp & push och tips & tricks! Regelbundna uppdateringar kommer hamna här på bloggen och på både min och Erkons instagram: @maoliion & @eriikgerhardsson ♥
 
Hälsoperiodens första middag! Men kanske en av mina absolut sista, mataffärs-köpta laxbitar?
Så inga "recept" eller tips på att tillaga fisk härifrån. Men mer om det en annan dag...
Hoppas ni haft en superbra tisdag och att resten av veckan fortsätter på topp!
PussHej ♥
 
 
Hälsa & Ohälsa, Livet | 2021, April, Detox, Fisk, Grönsaker, Hälsa, Kost, Lax, Nyttigt, Potatis, Stark, Träning, mat | |
#1 - - lisa:

Man behöver verkligen ett mål i dessa tider och att främja hälsan är verkligen en riktigt bra idé :)

#2 - - Frida:

Låter som en toppenide! Hejja er!!
Håller också på att komma tillbaka till mitt normala jag efter påskhelgen då det blev allt möjligt gått under nästan en hel veckas tid.

#3 - - Pauline:

lycka till :D

#4 - - Enna:

Det låter spännande! Lycka till! Jag kör på en feel good challening i 30 dagar :)

#5 - - Carro:

Åh vad spännande! Och mums för maten! 🥰

#6 - - Malin:

Åh så spännande!!! Kram ❤️

#7 - - Josefine:

Maten såg ju väldigt god ut :D

#8 - - Sara Ekman:

Åh vilken kul utmaning <3

Upp