Kaos

     Ja, det är nog så jag kan beskriva de senaste veckorna; KAOS.
Nu är det blott TIO dagar kvar tills jag åker till Zimbabwe. Det är sjukt att detta händer så snart! Jag har precis landat i att jag faktiskt kommer att komma iväg och jag har börjat visualisera stället jag ska till, får upp flashbacks sen sist och jag behöver påminna mig själv om hur saker och ting fungerar på en flygplats nu igen. Det var ju ett tag sen man reste sist! Men ah, efter veckor av kaos, stress, ångest och strul inför resan så känns det nu som att jag bara har lite småpill kvar innan jag är redo att dra iväg!
 
     Vad är det då som har strulat? Jo, först och främst så behövde jag boka PCR-test med tanke på att jag ska utanför EU och inte klarar mig på bara vaccinpass varken när jag kommer fram eller ens på Arlanda för att checka in och boarda. Jag ringde ExpressCare på Arlanda för att se om jag kunde ta PCR-testet på plats samma dag, men en pessimistisk man lyckades intala mig att det inte skulle gå? Så, efter många om och men och efter att nästan ha gett upp så lyckades jag hitta ett ställe här i närheten som kunde ta emot mig en lördag! Lagom så att jag hann få mitt provsvar FÖRE check in och så det inte vart för gammalt när jag landade. Perfekt!
 
     I helgen kom tyvärr ett bakslag i form av ett avbokningsmejl från denna klinik. "Vi har haft brist på personal och därför har vi stängt ner helt och hållet". USCH. Stress. Jag ringde Arlanda igen för att se om informationen jag fick sist verkligen stämde, men nu svarade en otroligt optimistisk man som sa att allt är möjligt och det var inga problem alls att testa där! SKÖNT. Dock så vart mitt tåg till Stockholm försent för att jag skulle hinna göra testet och få svar... Såååå jag köpte en ny tågbiljett ch så vart problemet LÖST! 
 
 
     Nästa dilemma har varit mina resevaccin... Corona är klart. Hepatit är klart. Nu återstod de mer tillfälliga vaccinen mot Tyfoidfeber och Kolera. Såååå jag kollade upp vaccinationscentraler, bestämde en dag att åka å sååå. Men sen testade jag istället att ringa vårdcentralen, ifall de kunde skriva ut dom åt mig så jag slapp åka långt liksom. "Det löser vi!" sa dom. Kom det något vaccin till mig? NEJ! Efter nästan två veckors väntan var det ju snart försent för att ta vaccinet! Så jag åkte till närmsta vaccinationscentral; STÄNGT. Meeen i måndags kom jag äntligen intill där och fick med mina vaccin hem. Tyfoidvaccinet en vecka för sent, men bättre än inget ♥ Åh, stress....
 
     Vad som väntar på att fixas äääär; köpa stövlar, eventuellt köpa en ny regnjacka, köpa lite annat smått, få tag i saker här att donera på plats och sen såklart PACKA. Jag tror jag underskattar packningsdelen varje gång. Såfort jag ska iväg långt & länge så sitter jag där på golvet och gråter för att jag inte får ihop allt :) Men den här gången känns det faktiskt rätt bra!
 
 
Tack för att ni tog del av mitt kvällsgnäll :)
Följ mig på instagram! @maoliion
PussHej!
 
 
 
Livet, Zimbabwe 2021 | 2021, Antelope Park, Resa, Reseveccin, Vaccin | | 3 kommentarer |
Upp