Dag 2! Mer introduktion

Den här dagen började 6:45, och det är den tiden vi ska börja våra projekt typ varje morgon! Så vi gick upp och det första vi gjorde var att åka ut till elefanternas hägn och släppa ut dom för en elephant walk. Det var såå häftigt! De är så sjukt stora och mäktiga djur, och när de gick mot mig blev jag rädd på riktigt för man visste inte om de skulle stanna eller inte... Och på denna promenaden såg vi vilda gnuer, zebror och impalas! Fantastiskt var det ❤️

Nästa aktivitet var elephant interaction där vi fick se deras handlers träna elefanterna och de gjorde en massa coola "trick" som att snurra, stå på två ben, sparka en fotboll och sitta ner så tränarna kunde sätta sig på dom! De var så himla duktiga! Och efter uppvisningen var det vår tur att komma nära dom ordentligt, ge dom godis och sedan SITTA PÅ DOM.. Att sitta uppe på dom enorma djuren var verkligen en upplevelse! Och något att bocka av från bucketlistan där hemma. 

Senare hade vi en Trained Lion Walk, där vi fick reglerna för dom förklarade mer i detalj! Men det var så himla varmt idag så vi tog inte ut lejonen på någon promenad, de fick stanna i skuggan. Vi som stod i typ 45 minuter och lyssnade mådde inte heller bra i värmen, det har inte varit soligt på riktigt förrän idag så ingen av oss är egentligen van vid den här värmen.. 

Seeen hade vi en snabbgenomgång av AP's community project och sen lunch! 

Efter den hade vi vår första cub sit. Så vi fick äntligen egentid med lejonungarna inne i deras hägn! ❤️ De har en vid namn Shaka som är 9 månader gammal och 4 små som är runt 4 månader gamla! De var sååå söta och det var frustrerande med alla regler att man inte får komma fram till dom hur som helst och gosa med dom hur man ville, men det är förståeligt. Guiden som var med oss skickade iväg en av oss för att kolla en sak och bara några sekunder senare försökte Shaka "attackera" henne, allt för att demonstrera hur viktigt det är att hålla sig till gruppen! (Guiden var supermedveten och var framme hos Shaka innan han fick tag i tjejen som var lockbete, det vad bara en (elak) demonstration^^)

Dagen avslutades med research där vi fick åka ut till lejonen i Stage 2, de vilda som snart ska släppas ut! Det var en helt annan upplevelse att se dom från en bil än att gå runt bland de nästan tama lejonen. Så himla mäktigt! Så där var så tyst, förutom vi 5 som var iväg som pratade, syrsorna, lejonen och lejonen längre bort i hägnen som röt riktigt högt när solen gick ner! Det var så fridfullt och även fast jag älskade bebisarna var detta nog dagens höjdpunkt ❤️


Nu spelar vi lite spel uppe i baren och Julia (en svensk tjej här) har med sig Bilar-godis... Och Djungelvrål! Åååh och nu tog hon upp lite Marabou, jag har en ny bästa vän ❤️

Men snart äre läggdags, en är trött ta mig fan hela tiden här..😅

PussHej!❤️

Resor, Volontär- Zimbabwe 2017 | Afrika, Elefanter, Lejon, Volontär, Volontärarbete, Zimbabwe | |
#1 - - Anonym:

Inte okej att sitta/rida på elefanter oavsett sammanhang :/

Svar: Nej jag vet och det är vad jag alltid har tänkt också. De här elefanterna räddades som relativt små och var tama från början, de kommer aldrig kunna släppas ut och vara vanliga elefanter. Så deras handlers jobbar med positiv reinforcement när de "tränas" för att de ska kunna hanteras och the handlers ska bli mer dominant. Annars skulle vi inte kunna ta ut dom på walks ute på den öppna savannen som vi gör två gånger varje dag, utan då hade de fått vara i burar. Det här "tricket" (som varar i nån minut) är väl bara en del av deras rutin och vad jag vet så är det inget som direkt skadar elefanten.
Jag är kluven för jag har alltid tänkt en sak men jag vet att dessa människor verkligen jobbar för djurens bästa och vet vad dom gör, men jag ska ta reda på mer om varför de egentligen gör som de gör har jag tänkt. :)
Maolion

Upp