Dag 11 - Matobo National Park

Såååå torsdagen! 

Den här dagen spenderade jag inte on project, utan jag och ca 6 andra volontärer åkte till Matobo National Park för att få se vilda noshörningar! Och det fick vi! Efter en 3 timmar i bil & en stund till fots fick vi se ca 7 svarta noshörningar. Däribland 2 kalvar som var 9 månader gamla och 1 som var 6 månader gammal. Cooolt! Så nu har jag gjort det ;)

Men det bästa tror jag var när vi åkte (i vad som iaf kändes som en timme) genom hela den här vackra parken och fram till en stig. Så klättrade vi upp där och så kom vi fram till en grotta. Där fanns häftiga grottmålningar, gjorda av bushmen för tusentals år sedan! Och vi hade en jättebra guide som kunde berätta om och förklara en hel del om både målningarna och dessa bushmen som kände till och levde av naturen på ett fantastiskt sätt. 

Innan vi åkte därifrån åkte vi upp på ett berg och åt lunch. God lunch och en helt underbar utsikt där vi kunde se hur mycket som helst! Magiskt!!

Tyvärr var jag irriterad hela dagen för vi hade konstant 10-15 minuflugor i och runt våra ansikten som flög in i öronen & ögonen och fastnade i ögonfransarna. Det förstörde hela min upplevelse och jag ville typ bara därifrån... Men nu i efterhand känns det bra och jag är glad att jag fick uppleva vad jag gjorde och att jag fick se mer av Zimbabwe!

PussHej! ❤️Resor, Volontär- Zimbabwe 2017 | Afrika, Matobo National Park, Noshörningar, Zimbabwe | | Kommentera |

Dag 10 - Lillelördag

Så onsdagen, inte lika varmt. Haha, på morgonen åkte vi ut på research och jag frös något fruktansvärt. Det blåste rätt kallt den dagen! Och även i början av aktiviteten efter frukosten med. Men det var encloser cleaning så det tog inte lång tid att bli varm igen. Till slut behövde jag istället kylas ner så Ivyne, from the staff, skvätte ner hela mig med kallt vatten. Sköööönt!


Efter det hade jag behaviour enrichment för första gången. Då gör vi leksaker år lejonen gjorda av hö, bark och elefantbajs med extrakt från olika kryddor som ska stimulera deras instinkter. Vi skapade då en elefant, som vi råkade hälla alldeles för mycket eukalyptusextrakt på så lejonen vart inte så intresserade av den till en början... Men efter en stund började de riva sönder den för att komma åt elefantbajset, så det kändes ändå bra^^

Den sista aktiviteten för dagen var en Game Drive. Då åkte alla lion vols ut med Rosa i parken för att dricka lite alkohol, lyssna på musik och leta efter djuren. Vi hittade dom "vanliga", som vi brukar se på våra lion walks och elephant herdings, men den här gången hade vi Rosa med oss som berättade om djuren oh delade med sig av några fun facts. Visste ni till exempel att en impala kan "hålla in" sin bebis i magen tills första regnet kommer? Eller att det finns tre olika sorters zebror? Eller att gnuer är en del av Afrikas "ugly five"? Det gjorde inte jag i alla fall^^

Men ah, så det vart det lillelördag. Alkohol, en massa chips & godis & dessert efter middagen från köket... Ibland ska det få va så! 

PussHej!❤️Resor, Volontär- Zimbabwe 2017 | Afrika, Giraffer, Volontär, Volontärarbete, Zimbabwe | | Kommentera |

Hejsan!

Ville bara slänga in ett snabbt inlägg nu medans jag had wifi!

De senaste dagarna har jag antingen haft dåligt wifi, riktigt dåligt, eller inte varit in camp så jag har inte riktigt haft möjlighet att lägga upp något här på bloggen. Meeeen det kommer! ;) I'll catch up!

Idag bokade jag min trip till Victoria Falls som jag och 8 andra vols ska åka på pååå söndag! Det blir spännande. Jag har bland annat bokat in bungy jump... Sååå håll tillgodo!

PussHej!❤️


Life | Bungy Jump, Volontär, Zimbabwe | | Kommentera |
Upp