"Viktig information inför din avresa till Zimbabwe"

I tisdags fick jag ett mejl från min kontaktperson på GoXplore att det snart är dags för min resa till Zimbabwe! Där stod bland annat att de hoppas jag känner mig förberedd för "nu är alla praktiska saker klara!" Förutom allt jag måste köpa + kolla det sista med försäkringar + betala slutfakturan + boka tågbiljetter till Stockholm, Arlanda. Lite panik fick jag eftersom jag den senaste veckan gått runt och det enda jag har fokuserat på är allt som behöver ordnas nu när Emil & jag fått lägenhet. Haha, ett tips från mig är att kanske inte leta lägenhet när man har en så här stor resa framför sig... Det hade varit skönt att kunna ha fokuset på en sak i taget, men nu ser situationen ut såhär och vafan, om möjligheten kommer upp så är det ju självklart att man ska ta den!
        Det viktiga är att det ändå känns som jag har koll på läget och jag har en så himla rolig höst framför mig!
 
"Vi på GoXplore vill förbereda dig så mycket vi kan innan du reser till Afrika." Stod det också i mitt mejl, och det måste jag säga att det tycker jag de är väldigt bra på! Inte bara det med alla praktiska saker, att de hjälper en med sånt. Utan också att en blir förberedd mentalt också, med information om hur det är dit jag ska åka, saker att tänka på; mycket kulturskillnader & "African Time". Jag har en kollega som kommer från Somalia på förskolan där jag jobbar och hon sa det att "Ahne, det finns inga tider i Afrika. Det är ingen stress." Och det blir ju en himla omställning mot det svenska tänket att "man ska få gjort så mycket som möjligt på minsta möjliga tid". Det blir spännande! I vilket fall känner jag att jag har fått många förkunskaper om vad som komma skall, jag vet hur jag blir mottagen, jag vet vart jag vänder mig när något händer, jag har någorlunda koll på regler & uppgifter & vad som förväntas av mig, jag vet hur jag kan ta ut pengar osv osv osv. Och jag känner mig trygg med min kontaktperson genom GoXplore. Varje gång jag mejlat och haft någon fråga har jag fått svar inom bara några minuter! Att hon även varit och besökt detta projekt själv gör att man känner att "Hon haaar nog koll på vad som säger."
 
De senaste bilderna från Antelope Park's facebook
 
PussHej♥
 
 
Volontär- Zimbabwe 2017 | Afrika, Lejon, Resa, Volontär, Volontärarbete, Zimbabwe | | Kommentera |

VI HAR FÅTT LÄGENHET

HalliHallå! Efter några månaders sökande har Emil och jag äntligen fått tag på en lägenhet! En myyycket bra sådan, som jag/vi verkligen tror att vi kommer trivas i. Vi var på två visningar nu denna veckan som var, den ena på tisdagen (den lägenheten tackade vi nej till, inge bra, inte alls bra..) och den andra på torsdagen. Den vi såg på torsdagen kände jag när jag klev innanför dörren att "Det här är bra.". Och den var typ för bra för att var sann, så jag trodde inte att vi skulle få den. Men sen på fredagsförmiddagen, igår alltså, ringde det när jag var på jobbet och när jag hörde att det var hyresvärden som ringde gick ju pulsen upp kan jag säga! Så vi fick komma ner till kontoren samma eftermiddag och skriva kontrakt! Den är vår (att hyra) och nycklarna får vi om redan 3 veckor! 1 september är den tillgänglig och det är en hel del som ska hinna fixas och köpas tills dess... Men det löser sig! :D
 
Vi ska bli sambos ♥
"Kan du inte skicka en glad selfie ihop med kontraktet?"
PussHej♥
 
Life | | Kommentera |

10 augusti - WORLD LION DAY

En dag jag aldrig hört talas om förut, men jag följer en tjej vid namn Asli Han Gedik på instagram och där skrev hon i ett inlägg att "I wish you a great World Lion Day for August 10 tomorrow" och då var jag tvungen att kolla upp detta. Big Cat Rescue, är ett av världens största reservat tillägnat "big cats" och det var då den här organisationen som grundade World Lion Day för att uppmärksamma, hylla och öka medvetenheten om dessa fantastiska djur och om att de faktiskt tyvärr håller på att försvinna. För 10 år sedan fanns det ca 50 000 vilda lejon i Afrika, idag finns ligger det antalet på drygt 15 000. Sjukdomar är ett stort hot, men att människan bedriver jakt på djuren är den största anledningen till att lejonen försvinner så fruktansvärt fort.
 
Det finns väldigt många organisationer som jobbar för att lejonstammen ska skyddas och flera stora nationalparker och reservat i Afrika där de klarar sig bra. Så finns ju även fler parker som föder upp lejon i ett försök att öka populationen. Ett av dessa är Antelope Park, dit jag ska åka! Där de föder upp lejon för att "föra in" frisk gener i den befintliga lejonstammen och projektet de jobbar med är utformat av forskare. Deras "Release program" har hittills framgångsrikt släppt ut två flockar i stora inhägnade, områden med vilt, och dessa flockar har fött ungar som är helt i det vilda.♥
För att stötta just den här organisationen kan man välja att sponsra ett av deras lejon! Det går att göra HÄÄÄR!
Så idag vill jag fira World Lion Day med att skänka pengar. Är det något ni också vill finns det huuuur många platser som helst ni kan välja och vraka mellan. Men jag har valt att skänka till Wild at Life, en organisation som Asli Han Gedik är grundare till. Jag följer som sagt henne på instagram och jag ser att det hon och hennes medarbetare gör gör skillnad. Till exempel har hon nyligen tillsammans med organisationen FOUR Paws varit i Syrien för att rädda lejon, tigrar, hyenor, björnar och hundar, som blivit övergivna på ett zoo pga inbördeskriget. Djuren ska ha varit på gränsen till svält men nu har de lyckats rädda djuren som var där och de är nu påväg till ett reservat. Hon är fantastisk! Såå till hennes organisation har jag bidragit idag!
 
PussHej♥
 
 
Life | | Kommentera |
Upp