Vanlife 2023 - Rutten!

     Hej Hallå! Vi närmar oss en hel månad av att bo på vägarna och tänkte dela med mig av hur rutten sett ut so far och vad vi planerar framöver! Vi lämnade hemmet i Ingarp den 21 april för att ta svängen förbi Falköping och visa upp bilen och säga Hejdå till min familj och mina kompisar innan vi for iväg.   Sen lämnade började vi åka söderut måndagen 24 april! 
     Planen var att köra så fort som möjligt ner till Levanto, Italien för att möta upp Eriks föräldrar. De har nämligen sin egen plåtis så vi kunde bo allihop på en camping några dagar och semestra lite tillsammans! Det tog oss ca 3,5 dagar att köra från södra Sverige till norra Italien. 3 dagar av att turas om att köra, lyssna på poddar, massa McDonald's och några kalla nätter. Autobahn var överraskande dålig väg att köra på, många långa sträckor där vi trodde vår nybyggda stackars van skulle skramla sönder.. Ett rejält stresstest! Men det fick det vara värt, så skönt att bara komma fram!
 
     Häftigast på den bilresan var definitivt att köra genom Alperna, genom Österrike (glöm inte vinjett till bilen när du kör genom Österrike! Finns att köpa på vissa mackar innan gränsen mot landet). På norra sidan av Alperna; kallt och snötäckta berg. Såfort vi kom ut på södra sidan; Sol, flera grader varmare, gröna bergssluttningar med vingårdar och vi fick akut stanna och byta om till lättare kläder! SÅ skönt och otroligt vackert ♥
     Vi ska åka hem till Sverige över högsommaren så vår plan nu för våren var egentligen att "bara" ta Italien nu innan vi far hem igen. Men vi ångrade oss ganska snabbt för Italien är så hiskeligt långt! Så fram tills nu har vi kört genom norra Italien; Gardasjön, Levanto, Cinque Terre, Pisa, Florens, Treviso, Venedig, Palmanova, Gorizia och såklart lite landsbyggd och kust däremellan! Vi hängde även i San Marino ett dygn. 
 
Nova ♥
     På vägen har vi mött upp ännu ett par som också lever i sin ombyggda van. Andrea & Jacob, som bott i sin van i två år tillsammans med deras två hundar, Stella & Nova ♥ Vi har hängt ihop sen vår trip till Pisa, så nästan tre veckor! Efter Italien åkte vi genom Slovenien och nu är vi i Kroatien sen några dagar tillbaka. För tillfället bor vi i en stad på kusten som heter Zadar, älskar det!
     Planen framöver nu då är att hänga här så länge vi känner för det och sedan åka norrut igen, men kanske inte riktigt lika snabbt som vi kört tidigare! Upp längs med Kroatiska kusten, sedan försöka besöka fler länder på vägen norrut; först genom Slovenien igen, Österrike och Tjeckien. Sedan hem till Svealand! 
 
 
Hösten 2023
 
     Eftersom vi bara kört halvvägs ner på Balkan nu och även "skippat" nästan hela Italien blir det höstens projekt! Kanske genom ett par nya länder på vägen söderut, mot Kroatien, Montenegro och Albanien. Därifrån färja över till Italiens klack för att kunna upptäcka resten av Italien! Det ska bli så jäkla roligt, verkar finnas så mycket att se! Vår tanke är att sedan övervintra på Kanarieöarna så med tiden kommer vi väl dra oss åt det hållet. 
     Vad tycker ni om vår plan, låter det rimligt? Haha. Finns det något ni känner till som vi inte bör missa? Vad har ni för tips? 
 
 
Glöm inte följa oss på instagram!
@lostswedes & @maoliion
PUSSHEJ
 
 
Vanlife | 2023, Europa, Resa, Resa Europa, Resor, Roadtrip, Vanlife, Vanlife Rutt, VanlifeSverige | |
#1 - - znogge:

Det tar sin lilla tid att köra till Italien. Vi har gjort det några gånger och då bor vi ändå så långt söderut som man kan komma i Sverige.

Jag tycker era planer låter väldigt spännande minst sagt så det är bara att tuta och köra :D

Svar: Haha ja det gör ju det! Men så himla värt det :D
Maolion

#2 - - Netti Starby:

Men vad roligt att ni reser runt och hade jag haft en annan livsstil så hade jag också åkt runt i en van. Kramis <3

Svar: Det är verkligen ett helt magiskt sätt att leva!
Maolion

#3 - - Hanneles bokparadis :

köra genom Alperna är jag inte sugen på…

Svar: Det var verkligen helt fantastiskt! :D
Maolion

#4 - - Enna:

Det här låter helt underbart!

#5 - - lisa:

Vad härligt det låter :)
Fina bilder och söt hund :) Kram

#6 - - Ajli:

Underbart Malin, att få ta del av detta. Ni är så häftiga och modiga..!

#7 - - Emelie Andersson :

men så himla kul att få ta del av, vilken spännande resa :)

#8 - - Petra:

Vilken bilresa så häftigt att ni är i Italien vi har planer på att kanske bila dock med vanlig bil till Frankrike och genom Europa då men vi får se vi har hund o barn att tänka på oxå ☀️

#9 - - Yasmine:

Min dröm är att bila genom Albaninen, Montenegro och Kroatien, så tycker definitivt ni ska ta en tur förbi där! 😊

Älskade att åka genom alperna, skulle gärna uppleva det igen 😍

Svar: Det verkar helt fantastiskt! Nu blev det inte den rutten för vår del den här gången men i framtiden kommer vi absolut åka genom där :D
Maolion

#10 - - Frida:

Wow vilken resa! :D Låter ju helt fantastiskt! Skulle vara så kul att komma iväg på något sådant en dag också

#11 - - cassandra gigel:

wow så coolt!!

#12 - - Malin - Mitt liv på Tarva Gård:

Wow, låter som ni haft en rejäl upplevelse!

Upp