Poaching

     Som jag skrev i senaste inlägget fastnade nyligen en av AP’s zebror i en snara här i parken. För någon vecka sen var det två impalor och under pandemin har parken förlorat en massa djur på grund av tjuvskytte. Ett av parkens alla mål är att man ska kunna bygga upp beståndet av impalor, gnuer och zebror så pass att man kan placera ut grupper av dom i andra delar av Zimbabwe, men det går ju sådär när folk hela tiden hindrar det arbetet...  

     Anledningen till att tjuvskyttet är så stort här är den höga arbetslösheten. 95% av Zimbabwes befolkning är arbetslösa. 95% !! Så för att få mat på bordet till sin familj kan tjuvskytte vara sista utvägen för många. Hemskt är det och det är verkligen en svår konflikt. 


     I hopp om att klara sig undan detta har AP vakter som patrullerar parkgränsen med hundar. Men de har stora ytor att täcka och tjuvskyttar är väldigt bra på vad de gör. Under dagarna tar ibland de som jobbar i stallet en extra lång ridtur nära gränsen och vissa tar en omväg när de ska köra någonstans, bara för att även de mest avlägsna hörnen i parken ska verka befolkade. 

(null)

     Förra veckan gjorde vi en Snare Sweep, där drygt 10 personer hjälptes åt att gå genom bushen för att leta efter snaror (och plocka skräp..). Vi gjorde detta väldigt ofta när jag var här sist, men det var lite lättare när man hade runt 30-40 volontärer att tillgå. Vi hittade som tur var ingenting, men det hindrar ju tyvärr ingen från att lägga dit 20 snaror fem minuter efter att vi gått därifrån. 


     Antelope Park är också fantastiskt på det sättet att man skapat närmare 200 jobbmöjligheter här för lokalbefolkningen. Det är ju ett ställe dit både volontärer och gäster åker, så de har personal till allt från städ & tvätt till matlagning, servering & disk, reception, mata lejon, gå med elefanter och måla staket. Det anordnas med skjuts till och från jobbet varje dag i safaribilarna för de som behöver det och AP har verkligen en positiv påverkan på omgivningen. För att inte tala om deras Community Projekt, åh fantastiskt! 

 

Vill du också vara en del av det här fantastiska arbetet? Eller något liknande någon annanstans? Tveka inte att göra av dig så hjälper jag dig på vägen!

• @maoliion & @lostswedes på instagram •

PussHej

♥️

 

 

 
Zimbabwe 2021 | Afrika, Resa, Volontär, Zimbabwe | |
Upp